Truth be told; Jeg bliver lykkelig af at mindes min sidste skoledag!

For alle piger er sidste skoledag en dag, de har i sinde at erindre hele livet. Adskillige glæder sig til deres sidste skoledag ovenud mange måneder i forvejen. Vores ungers sidste skoledag kan ifølge flere sociologer karakteriseres som en kulthandling. På samme vis som den religiøse konfirmation, illustrerer den sidste skoledag stadiet fra barndommen til et voksent individ. Lige om hjørnet lurer dagligdagen som voksen med ansvar og forpligtelser. Min forskning forklarer, at divergencen mellem barn & voksen er et grænseskel, som fødtes med oplysningstidens idéer. Når man ser det historisk, er denne skelnen absolut ikke en ”natural given thing”, men noget, der er vågnet i en speciel kulturel sammenhæng. Og dét er nøjagtig dét en skarp undersøgelse kan dokumentere. Jeg husker med jubel min sidste skoledag, hvor samtlige elever havde været i butikker & investere i sidste skoledag kostumer - http://dramashop.dk/category/sidste-skoledag-63/ – . Alle slyngveninderne og jeg havde købt matchende frakker – vi var Pink Ladies – som fra min yndlingsfilm Grease.

Min sidste skoledag betyder uden tvivl meget for mig. Professionelt set er jeg kulturhistoriker, & har derfor beskæftiget mig med de betydninger, piger og drenge forbinder med deres sidste skoledag. For adskillige er deres sidste skoledag relevant, & jeg har analyseret, hvilke betydningslag, som sidste skoledag får tillagt. Jeg jobber med at begribe, hvorledes personer interagerer. Mine kollegaer og jeg har gjort alvor af en tanke, og udført feltarbejde i forbindelse med en sidste skoledag, hvor mine kollegaer og jeg efterforskede elevernes indkøb af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en afgørende rapport ud af, som senere er blevet publiceret. Så hvis I finder det interessant at lære fantastisk meget mere om den sidste skoledag som kulturelt fænomen, kan de folk opstøve vores afhandling i den tætteste bogforhandler akkurat nu! Det er fascinerende argumenter, vil vi bedyre. En undersøgelse, som med sikkerhed vil forstørre jeres tilgang til verden, & det er bestemt ikke noget, man skal kimse ad!