Som ældre anerkender jeg hvorfor, at en røgalarm er afgørende.

Jeg blev vækket en nat ved en hylende lyd.

Det bliver klart for mig, at hjemmets duelige røgalarm [http://www.ista.dk/produkter/roegalarmer/fumonicr_3/index.html] udelukkende er defekt, da jeg prompte bliver klar over, at det ik’ er ildspåsættelse, der har udløst den. Det er letfatteligt en nydelse at blive klar over, at min røgalarm blot lød på grund af et minus. Ikke desto mindre vedvarer min røgalarm ved med at være larmende. Røgalarmer er naturligvis designet sådan, at de ikke bare kan slukkes. Røgalarmer er skabt til til alle tider at være agtsom. Da jeg erfarer, at min røgalarm er gået i gang, på grund af den trænger til batteri, er min opmuntring selvfølgelig enorm. Da jeg direkte der efter finder ud af, at røgalarmer er skabt på den måde, at dens hyletone ikke stopper, når batteriet bliver pillet ud, føler jeg mig en smule dødtræt.

Det er let begribeligt for mig det kløgtige i den måde, som røgalarmer er produceret. Men alligevel kan jeg ikke svede ud, hvorledes min røgalarm ramponerede min søvn! Jeg kunne ganske enkelt ikke slukke min røgalarm, til trods for mange brave forsøg. For tiden priser jeg mig begribeligvis svineheldig over, at der ikke var flammer i min lejlighed, på samme måde værdsætter jeg, hvor godt røgalarmer er blevet designet…

Min lidt mærkelige første indskydelse gik på, at det var rigtig belastende, for havde følelsen af at være udmattet, og ville bare gerne døse hen. Umiddelbart derefter falder det mig ind, at det er min aktive røgalarm, der er trådt i kraft. Atter er min første idé ikke at komme væk, selvom en brugbar røgalarm skal udfylde den funktion at varsle om en ummidelbar risiko. Min instinktive indskydelse var derimod: dén røgalarm er uhyre pågående…