Skal jeg erhverve persienner eller markise?

Snart vil jeg ud at erhverve nogle nye gulvtæpper, og jeg har tænkt mig at få sisaltæpper [http://www.jemtex.dk/taepper/vaeg-vaeg-taepper/sisal-taepper.html]. Jeg vil også gerne have en markise [http://www.jemtex.dk/markise] eller nogle persienner [http://www.jemtex.dk/persienner.html] til stuevinduet, da lyset udefra generer mine øjne. På nuværende tidspunkt har jeg gardiner, dog gider jeg ikke at trække dem for, hver gang solen skinner, af den grund at der kommer til at være for sort. På grund af det har jeg tænkt mig at anskaffe enten markise el. persienner, når jeg skal erhverve sisaltæpper med mere, men jeg kan dog ikke bestemme mig for, om nogle persienner el. en markise er bedst. Jeg besøgte min farmor i forgårs, der har en markise, som hun er ganske begejstret for. Derforuden har hun virkelig elegante sisaltæpper, og dem kunne jeg også godt tænke mig. Jeg vil formentlig købe nogle mørke sisaltæpper, grundet at de er i god kontrast i forhold til den ganske lyse stue. Med hensyn til markisen og persiennerne, kan jeg sandsynligvis få gode råd af en sælger, når jeg ligeledes er ude for at købe sisaltæpper. I øvrigt skal jeg beslutte mig for, hvilken type persienner eller markise som jeg skal købe, grundet at man kan få adskillige varierende typer. Det er mit håb, at ekspedienten i forretningen kan give mig en hjælpende hånd med at tage en beslutning. Pga. at min farfar ved meget mere om sådan noget, end jeg gør, tager jeg desuden ham med.