Min brors børn insisterer på frakker fra Dollys by le Petit Tom!

Vores mormor har arbejde i en børnehave som pædagog, og betror tit historier fra hendes hverdag. Hun har været deltidsansat i adskillige år, & besidder således et skarpt indblik i, i hvor høj grad rollinger og barnealderen har gennemlevet forskellige historiske stadier. Dét er relevant at lave feltarbejde for at undersøge, hvilken placering små pus besidder i fællesskabet, både historisk & aktuelt set. Dét er i forhold til det just fortalte, at hendes fortællinger er interessante!

I vores del af verden opfattes det som en selvfølgelighed, at vores afkom har stemmer, som må høres. Hvem har ik overhørt et forældrepar udspørge det største barn: Vil du helst blive iklædt vinterjakke produceret af Living Kitzbuhel eller By Nord? Afkom får foræret utallige valg i vores kulturkreds, hvilket risikerer at gøre afkommet rundtosset. Afkom har godt af orden & klare rutiner, men adskillige valg, afkom bliver stillet overfor kan ende med at svække den strukturering. Dét er bevist, at børn har det dejligt, når deres forældre beslutter, at de tager på tøj designet af Lovebugs og By Nord…

Sikkert og vist er normalen i dag, at børn anerkendes som borgere der besidder rettigheder til selvbestemmelse. Tidligere i historien skulle små pus rent ud sagt kun ses, men ikke tages med i bestemmelser vedrørende deres eget liv. I dag iklædes vores små pus high-end børnetøj skabt af Living Kitzbuhel & Gro, sådan de kan repræsentere en mesterlig familie. Men tilmed skal rollingerne i øvrigt også høres. & dét har den konsekvens, at flere afgørelser ej bliver taget for dem, men tværtimod med de kære små. Præmissen med at inkludere vores afkom flittigt i afgørelsesprocesser er en god ting, men der er en fare for, at det kan få den virkning, at forældrene gør de små pus en en tjeneste, som ikke er positiv for deres modning. Børn kan lide håndfaste relationer, og mange valg vedr., om de især vil i centeret og købe bukser syet af Living Kitzbuhel & Dollys by le Petit Tom, eller om de ønsker at løbe rundt på legepladsen er ik til evig tid den bedste måde at inkludere sine børn på!