Jeg gætter på, at min far har fået tinnitus i sit øre

Min far har en nedsat hørelse, og min anskuelse er, at han eventuelt også har tinnitus. Lidelsen tinnitus er en lydopfattelse, du kan have i øret, til trods for der ikke kommer nogen lyd i ørene fra dine omgivelser. Den gamle gengiver det som en susen i hans øre. Det har efterhånden stået på i ret lang tid, og det bliver formentlig slemmere og slemmere. Jeg synes, det er virkelig svært for mig, for han har altid været den, der lyttede, når jeg har haft brug for at komme ud med noget, som jeg følte. Da han ikke har sin gode hørelse mere, tværtimod en nedsat hørelse, har vi ikke pladret så meget med hinanden, og jeg har svært ved at undvære det.

Den hovedsaglige årsag til, at farmand har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af for meget larm, da han er tidligere tømrer og ikke gjorde brug af høreværn. Det tror jeg i alt fald. Der regnes med, at ørelidelsen tinnitus er forårsaget af bristede øreceller i det indvendige øre, sikkert også grundet en støjskade. Jeg er for resten lige kommet i tanke om, at jeg skal huske min bror, som er musiker, på, at han skal anvende et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til ørelægen på fredag, som må lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Hans læge vil formentlig videresende ham til en høreklinik, som laver et nøje studium af hørelsen. Herefter vil der blive vurderet, om løsningen på problemet er et høreapparat.

Man kan købe adskillige forskellige slags høreapparater, og hvert høreapparat bliver rettet til, så det vil passe til ens nedsatte hørelse. Jeg regner med, at min far skal have et høreapparat, som sidder bag øret. Høreapparaterne er bestående af 2 parter: apparatet selv bag på øret plus et småt lydrør, som bringer lyden hen til en prop i den inderste del af det ydre øre og derefter ind i trommehinden. De føromtalte høreapparater bruges til slemme høreproblemer og til dem, som selv skal kunne justere lyden. Man kan selv beslutte, hvorvidt man vil blive behandlet samt tage imod høreapparatet gratis ved offentlige høreklinikker, eller om man vil have understøttelse til at købe høreapparatet af en ordentlig privatejet høreklinik/af forhandlere, som samarbejder med høreklinikker. Jeg mener, det er luksuriøst, at det kan modtages omkostningsfrit hos en høreklinik. Høreklinikker sørger vist godt for deres patienter.

Den gamle har som før sagt arbejdet på en støjende arbejdsplads, og det var jo simpelthen en nødvendighed at anvende et høreværn, er far et godt eksempel på, fordi for støjfyldt et arbejdsmiljø som sagt kan give dig høreskade. Jeg hørte forleden dag, at cirka 60 procent af dem, som arbejder i et larmende miljø, ikke gør brug af høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et job i et band, og jeg tror virkelig, at han ligesom vores far får nedsat hørelse, i tilfælde af at han ikke snarest muligt begynder at bruge musikerhøreværn, mens han er ude at spille.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>