Hvor mange midaldrende mennesker, som kæmper mod tinnitus får glæde af et special-udviklet høreapparat…?

Som syvogtreds-årig, er jeg vidende om, bestemt, hvordan det er at slås med en kronisk sygdom! Jeg har tinnitus (hearing.siemens.com/no/no/hearing-loss/tinnitus/tinnitus.html)-afdelingens troværdige ord på, at jeg med alderen har udviklet en stor grad af tinnitus… Jeg har i lang tid været plaget af en susen for ørerne!! Lige pludselig ændrede den ”susende lyd” sig til at være en en vedvarende hyletone i stedet for…! & SÅ blev jeg for første gang virkelig skræmt! Fordi jeg havde læst nogle forfærdelige historier om, hvor virkelig meget folk m. tinnitus lider i det stille… Jeg havde hørt, at mennesker m. tinnitus i begyndelsen var tæt på at blive skøre af den horrible tone. & jeg ka’ rigtig meget nikke genkendende til denne oplevelse… I begyndelsen var jeg også næsten ved at blive sindssyg!! Men jeg må dog pege på, at mit sind stille og roligt blev ekstremt meget bedre. Nu ka jeg have et helt igennem almindeligt liv med min tinnitus… Jeg tror, at det i grunden er fordi, man lærer at abstrahere fra sin tinnitus. Dét betyder jo ik’, at jeg ik tænker på min tinnitus, for det gør jeg bestemt.

Min svoger har beskrevet for mig, at utallige mennesker med tinnitus er glade for et høreapparat! Det blev selvfølgelig fuldstændig pointeret, at det slet ikke er alle mænd og kvinder m. tinnitus, som oplever nogen forandring ved at få et høreapparat…! Men i ret mange tilfælde kan et høreapparat afhjælpe de gener, som tinnitus forårsager… Jeg har derfor afgjort med mig selv at afprøve det på egen krop. Jeg har af den grund taget kontakt til et medicinalfirma, der er eksperter i høreapparater, specielt designet til folk der har fået konstateret tinnitus!! Jeg er meget spændt på at prøve, om et høreapparat virkelig ka’ forbedre min livskvalitet… Jeg har tidligere besøgt behandlere udenfor sundhedssystemet for at få vished om, om de var i stand til at hjælpe mig, men desværre uden nævneværdige forbedringer. Så jeg beder til, at et høreapparat ka afhjælpe mine gener. Jeg ka’ nemlig fornemme, at jeg har behov for, at der skal ske noget inden længe!