Flere mænd efterstræber et arbejde på et Skoda værksted.

Det er ik’ udenfor normalen, at yngre drenge er optaget af biler. De sværmer derfor ofte om at blive mekaniker som fuldvoksen. På et bilværksted kan de komme helt tæt på dé brands og biler, de er usædvanligt fascineret af, som for eksempel Skoda (www.skoda-birkerod.dk) og Skoda Fabia (www.skoda-birkerod.dk/Nye-biler/SKODA-Fabia/Default.aspx). Det er forståeligt nok udelukkende sagen forudsat, drengene høster et arbejde på et Skoda værksted (www.skoda-birkerod.dk/Vaerksted/Default.aspx).

Det er givet og vidst, at på samme vis som en hel del drenge drømmer om at uddanne sig til automekanikere, begærer andre knægte om at uddanne sig til cowboy eller styrmand. Det er sikkert og vist, at forhåndværende beskæftigelser tit ikke er sådanne leveveje, yngre kvinder ønsker sig. Unge kvinders tanker om det liv, der kommer indeholder ofte ikke en Skoda eller Skoda Fabia! Ditto lidt, som ungmøer stræber efter at have et job på et Skoda værksted!

Tøser stræber efter en anden livsbane, der tit består af de menneskekendende erhverv som fx butiksbestyrer eller pædagog. Det store tankeeksperiment lyder: ka’ de forskellige gensammensætninger, som henholdsvis kvinder og mænd er født med, strukturerer dem for ønsket om uens erhverv, eller socialiseres drenge og piger til at attraheres af forskellige ønsker?

Mange kvinder vil ikke kunne beskrive, hvorledes en Skoda, eller en Skoda Fabia tager sig ud. Ifald det ikke interesserer dem, vil kvinderne ikke vide besked om, ligeså lidt, som pigerne nogensinde kommer til at besøge et Skoda værksted! Vi alle kan bede til, at lighed mellem de to køn bliver realiseret i en slig grad, at ungmøer fordomsfrit ka vælge at være beskæftiget på et Skoda værksted, ligeså vel som mænd ka’ fravælge al arbejde med en Skoda og en Skoda Fabia, og i stedet udsøge den levevis, som interesserer knægtene…