En smule eftertanker vedr. svampegummi, gasfjeder, gummistropper, kantlister, gummimåtte og gummiplader

I læsere havde sandsynligvis ikk set det komme, at moi hermed har postet et indlæg vedrørende svampegummi, kantlister, gummiplader, gummistropper, gasfjeder og gummimåtte. Sådan kan det gå.

De fleste mennesker tænker sikkert overhovedet ikk videre over det, hvordan en ligegyldig ting som gummi betyder reelt ganske meget i hverdagen i en moderne tidsalder. På dagsbasis gør du og jeg ganske enkelt brug af ganske mange hverdagsting, der er af materialet gummi: deriblandt for eksempel kantlister, gummimåtter, svampegummi, gummiplader og også gummistropper. Objekter som feks svampegummi, en gasfjeder & gummiplader er måske noget, som knap så mange bruger, men som stadig er brugbare for vores velkendte hverdag.

Hovedparten af folk overvejer ikke, hvor mange ting vi bruger der er lavet i gummi. Blandt gummiens primære +’er er samtidig gummiens betragtelige funktionalitet. Materialet gummi kan jo nemlig både laves fleksibelt & ubøjeligt og kan af den årsag anvendes til mange uensartede genstande. Gummistropper er f.eks. bløde, hvorfor de bør laves af gummi, der er blødt. Gummiplader og kantlister er imidlertid skabt af mindre fleksibelt gummi, der ej på samme måde er bøjeligt og føjeligt. Jeg vil vurdere danskerne ville have bøvl med at skulle undvære gummi i vores hverdag.

Blandt materialet gummis primære plusser er desuden gummiens store funktionalitet. Materialet kan nemlig være både blødt & ubøjeligt & kan derfor benyttes til talrige forskellige ting. Objekter fremstillet af svampegummi er f.eks. bøjelige, hvorfor de skal laves af gummi, der er fleksibelt. Gummiplader & kantlister er derimod lavet af hårdere gummi, som ikke kan bøjes og strækkes. Det har moi først lært som følge af min kærestes arbejde.

Når du i fremtiden støder på enten gummiplader eller kantlister, kunne du således gøre dig tanker om, at et rimeligt betydeligt antal af objekterne, som man anvender dagligt, reelt er skabt af en blød eller hård variant gummi, skønt det nu kun er et fåtal, der indser det. Men dette gælder ikke længere dig.